Tota la informació del Club Handbol Sant Vicenç i molts GOLS AMB LA MÀ (24a temporada)

dimecres, 31 d’agost de 2011

REVISIÓ MÈDICA 2011-2012

La revisió mèdica es obligatòria per als jugadors des de la categoria infantil a juvenil per tal d’obtenir la llicència esportiva, i opcional per als jugadors de categoria benjamí i aleví.

Què és la revisió esportiva?

La revisió esportiva és un examen mèdic per prevenir possibles lesions que puguin aparèixer durant la pràctica esportiva. El metge esportiu revisa si es pateixen desviacions de columna o altres problemes que puguin causar una lesió greu.

Què inclou la revisió esportiva?

-       Història Clínica: antecedents patològics propis, familiars, i esportius
-       Control de pes i talla, auscultació cardíaca, i pulmonar. Valoració capacitat vital pulmonar, temps d’apnea, exploració de l’aparell locomotor amb podoscopia.
-       Prova d’esforç (test de Ruffier); Consisteix en la valoració de la resposta cardíaca a l’esforç i a la seva recuperació mitjançant l’aplicació d’unes taules de la freqüència cardíaca en repòs, desprès de l’esforç i un minut després de l’esforç.
-       Proba de Pachon; Es una prova complementària al test de Ruffier, a la es realitza la valoració mitjançant controls de la tensió arterial.

-       Espirometria: Prova funcional en la que es valora no només la capacitat pulmonar total, si no els diferents paràmetres de capacitats (FVC,FEC1, Index de Tiffeneau) de forma dinàmica. Amb lo que es poden descartar diferents patologies respiratòries.

FVC: Capacitat aspiratòria màxima (CV)
FEC1: Volum d’aire espirat en el primer segon. Serveix per valorar si existeix alguna alteració obstructiva (asma).
Index de Tiffeneau. Es la relació entre el FVC i el FEV1 de forma que ens ofereix una valoració real del funcionalisme pulmonar

-       Electrocardiograma.

Les revisions tindran lloc els dies 20, 22 i 27 de setembre de 17.15 a 21 hores, i es realitzaran al Polisportiu de Sant Josep. Durant la primera setmana del mes de setembre us haureu d’inscriure per tal d’establir els horaris. 


El preu de la revisió s’abonarà abans d’entrar a realitzar-la i el preu és el següent:

Preu de les revisionsBàsica (fins a categoria aleví)

  9,00 €


Revisió complerta

25,00 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada